22 Ocak 2017 Pazar


http://www.kovmatik.com/haberler/gida-isletmelerinin-kabusu-olmasin!

ıda işletmeleri için ciddi bir problem halini alan haşere mücadelesi ya da diğer adıyla pest kontrol sistemleri olmazsa olmaz bir zorunluluk halini aldı.

Gıda işletmelerinin kabusu olmasın!


Pest kontrol; taşıdıkları organizmalarla insan sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak tehdit eden, insanların gıda maddelerine ve yaşam alanlarına zarar veren yürüyen haşere, uçan haşere ve kemirgenleri uygulanan kimyasal ve kimyasal olmayan teknikler ile tamamen yok ederek veya makul seviyelerde tutarak insan sağlığını korumaya yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerin tümüdür.
Ülkemizde giderek daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirilen pest kontrol faaliyetleri özellikle gıda üretimi veya depolaması yapan işletmeler için oldukça önemlidir ve süreklilik arz eder. 17.12.2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Gıda Hijyen Yönetmeliğinin 11.-15.-18. maddeleri gereği gıda üretimi ve depolaması yapılan veya gıda atıklarının saklandığı yerlerdeki haşere varlığı ile mücadele işletmeler için zorunludur.
Gıda işletmeleri için haşere mücadelesi ya da diğer adıyla pest kontrol ciddi bir problemdir. Uygulanan zehir veya kapan gibi yöntemlerin uygulanmasının mümkün olmadığı direkt gıda üretim hatları nedeniyle genellikle işletmeler ana üretim hattını çevreleyen bir mücadele zinciri oluşturur ve genel haşere ilaçlama dönemlerinde haşere ilaçlarının gıda ile temasının önüne geçmek için kısa süreli olarak üretime ara vermek zorunda kalırlar. Haşere ilaçlarının gıda ile teması insan sağlığına büyük zararlar verebilir.
Gelişen teknoloji ile birlikte pest kontrol teknikleri gelişmiştir. Klasik yöntemlere ek olarak elektrikli fare kapanları, UV ışıklı yapışkan levhalı uçan haşere tutucuları, sonik ve ultrasonik fare haşere kovucular gibi yeni cihazlar geliştirilmiştir. Gıda işletmeleri ve pest kontrol hizmeti veren firmalar bu yeni cihazları klasik haşere kontrol sistemlerine ek olarak kullanabilirler.
Yine gıda üretim tesislerinde kör nokta gibi ulaşılması zor alanlarda haşere kontrol uygulamaları yapılamamakta. Kontrolü zor olan bu alanlar Kemirgen ve Haşereler için yaşam ve üreme alanları olarak kullanılmaktadır. Özellikle devamlı ulaşımı zor olan çatılar, tavan araları kilerler, depolama alanlarında kemirgen kovucu cihazların kullanımı zorunludur. Uzun sürede yuva yapma ve barınma alanlarını bu cihazlar kullanılarak haşere ve kemirgenlerin için kullanılmaz hale getirilmesi zaruri, mutlak pest kontol şeklidir.
Özellikle sonik ultrasonik fare-haşere kovucular, gıda işletmelerinde gerçekleştirilen haşere mücadelesinde klasik yöntemlere ek olarak kullanılabilir. 1960’lı yıllarda başladığı ar-ge çalışmalarıyla elektronik pest kontrol sistemleri geliştiren ve bugün sektöründe öncü ve lider olarak tanımlanan Bird-X firmasının ürünleri dünya genelinde birçok gıda işletmesi ve diğer sektörlerde yer alan kurum ve kuruluşlarca kullanılmaktadır.
http://www.kovmatik.com/referanslar
Bird-X firmasının referansları arasında dünyanın en büyük fast food zinciri olan McDonalds, yine dünyanın en büyük alkolsüz içecek üreticisi olan Coco Cola, Fritolay gibi gıda işletmelerinin yanında Boing, AT&T, ABD Hava Kuvvetleri, General Motors, Ford Motor Company gibi dev kurum ve kuruluşlar bulundurmaktadır. Bird-X geliştirdiği sonik ultrasonik fare haşere kovucu cihazların temel prensibi, yaydıkları 17-24 kHz arasında ses dalgalarıdır. 17-24 kHz frekans aralığında ki seslere fare ve haşereler uzun süre tahammül edemezler ve ortamdaki yuvalarını sesin ulaşmadığı ve kendilerini güvende hissedebilecekleri uzak noktalara taşımak zorunda kalırlar. Bu durum yapılan uzun süreli testler sonucunda gözlemlenmiştir.
Sonic ultrasonic fare-haşere kovucular, sadece ses frekansı yaydıkları için insan sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmaz.
Bird-X’in geliştirmiş olduğu sonic ultrasonic fare-haşere kovucu cihazlar ülkemizdeki Bird-X Türkiye Resmi Disbrütörü Kovmatik tarafından kullanıcılara sunulmaktadır. Tecrübeli teknik kadrosu ve Bird-X’nin geliştirmiş olduğu profesyonel pest kontrol sistemleri ile Kovmatik her türlü pest sorununuza uygun bir çözüm üretebilen güvenilir bir kuruluştur. Sizin de pest kontrol ile ilgili sorunlarınız var ise, güvenle arayıp sorunuzu anlatın. Kovmatik size en uygun çözümü sunacaktır.
Ayrıntılı bilgi için; http://www.kovmatik.com

http://www.gidagundemi.com/gida-guvenligi/gida-guvenligi/gida-isletmelerinin-kabusu-olmasin-h11864.html

1 yorum:

  1. Plastik kuşkonmaz dikeni , kuş kovucu ilaç ve kuş kovucu tel olarakta bilinmektedir. Toptan ve parakende olarak satışa sunulan kuşkonmaz ürünleri web sitemiz üzerinden alabilirsiniz. Siparişleriniz aynı gün kargolanır. Kuş kovucu ürünlerimiz sabit 10 TL fiyat ile hizmetinize sunulmaktadır. Kuşkonmaz dikeni kullanarak sizlerde kuşlardan ve getirdiği sağlık problemlerinden uzak bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz. Expel kuşkonmaz bariyer ile kuşlara zarar vermeden karga, güvercin ve martı gibi büyük kuşlardan plastik kuşkonmaz ile kurtulun

    YanıtlaSil